BILLBOARD | coup de Koer |

interventie op aankondigingsbord van de Koer: de aangekondigde werken voor de zomer van 2017 en het vervagen door de tijd, periode juni – oktober 2017 tot aan het einde van de residentieperiode tijdens coup de Koer.
OVER DE KOER

De Koer is een bruisende creatie- en ontmoetingsplek in het midden van de Brugse Poort te Gent; een concrete ruimte in de stad als beweeglijk speelveld voor sociale en artistieke projecten en initiatieven. Zo organiseert de Koer o.a. een collectief bouwproces, community building (o.a. via een gemeenschapsoven), een contextbewuste artistieke residentiewerking, een eigenzinnige film- en muziekprogrammatie, een zeeptuin, collectieve acties en een wispelturig café gerund door vrijwilligers.

We zetten met de Koer volop in op gedeeld ruimtegebruik; zo stellen we de culturele infrastructuur ter beschikking aan bewoners en verenigingen. De Koer is hierdoor een bedrijvige uitvalsbasis voor kunstenaars, burgers, vrijdenkers en wereldverbeteraars. Een plek waar een verscheidenheid aan mensen werkt en deelneemt aan een nog grotere verscheidenheid aan activiteiten.

Onze voorgeschiedenis als grassroots-initiatief in tijdelijke invullingen, eerst ‘de Meubelfabriek’ en vervolgens ‘de Binnenweg’, zorgt voor een bijzondere aanpak. De Koer wordt namelijk gedragen vanuit een open gemeenschap; de werking ligt in handen van verschillende werkgroepen die zich engageren voor bepaalde delen van de werking. Het hart van de werking is het forum; een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen elkaar ontmoet en dialoog wordt ondersteund.

Zo bouwt de Koer aan een open plek waarbij zowel de werking als het programma op een participatieve manier tot stand komt. Door deze innovatieve manier van werken, geïnspireerd door ‘de commons’, neemt de Koer een boeiende en noodzakelijke plaats in het Gentse culturele veld, met uitstraling naar Vlaanderen.